piotrek_os, w zeszłym roku dwóch znajomków z pracy próbowało takiego środka od odgrzybiania, nie wiele dało bo po około 1 tyg smród powrócił a dodatkowo miał całe mokre siedzenie i tapicerkę tym specyfikiem, pod koniec butli to już nie była jakaś tam niby para tylko sikało jak woda z prysznica, moim zdaniem i nie tylko moim nie warto, lepiej kupić sobie ozonator czy jak on tam się zwie i dalej nim jazda.
tzw. "MARGINES BŁĘDU FOTORADARU"
Zwiń
X
-
tzw. "MARGINES BŁĘDU FOTORADARU"
Witam Kolegów!
Ostatnio w TV słyszałem o pojęciu "margines błędu fotoradaru". Myślę, że już po nazwie można się domyślić o co chodzi, natomiast moje pytanie - Czy ktoś wie na 100%, ile taki margines wynosi?? Słyszałem, że 8 km/h dla fotoradarów stacjonarnych i 5 dla przenośnych, no ale pewny nie jestem, a bardzo chciałbym to wiedzieć..
Pozdrawiam!"La fortuna non e' sempre tutta colpa del caso."
-------------------------------------------------------
©koda Octavia - my first car.
1.9 TDi
85 kW
247 Nm
-
-
Bedziesz mogl legalnie jechac +10 jak Prezydent podpisze ustawe. Obecnie nie bylo czegos takiego w przepisach.
A co do dzialania fotoradaru i bledu jego pomiaru, to odzsylam do materialow o fotoradarach, tam jest dosc dokladnie wszystko opisne i byc moze rowniez to.
To czy foto w tej chwili zrobi zdjecie czy nie to zalezy na ile byl ustawiony, a to czy potem takie zdjecie przyjdzie do domu czy tez nie to inna sprawa.
Komentarz
-
-
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
bo to idiotyczny przepis
Z drugiej strony, nie będę się z powodu takiej nowelizacji zbytnio martwiłJest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez phonemanZurad Fotorapid CM +/- 3km/h . Ale Misie ustawiają zawsze większą bo by się z mandatami nie wyrobili. Z tego co rozmawiałem mówili 20 km/h wiecej.
http://www.zurad.com.pl/jpag/index.p...d=52&Itemid=95
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropeckDodatkowo ile wykaże taki radar (suszarka czy fotoradar) zależy od tego pod jakim kątem jest robiony pomiar.
Nastepny przykład:mialem kiedyś dobry kontakt z goscem który zajmował sie tym,pracował w Pszczynie i miał ,wtedy wszystkie fotoradary z rejonu Ślaska!Ale powtarzam to było kilka lat temu...Więc słynny fotoradar w Piasku,jest tam ograniczenie do 70 był ustawiony na 100,bowiem powiedział mi ze nie wyszedłby z pracy jak byłby ustawiony inaczej.
Ale powtarzam to było ładnych pare lat temu !
Komentarz
-
-
To nie chodzi i żaden margines błędu jak to sobie jakiś pismak nazwał. Teraz masz w przepisach przekroczenie prędkości 6-10km/h i za to wykroczenie 1 pkt karny i 20-50zł mandatu. Czyli jadąc o 3,4,5 km/h za szybko nie dostaniemy mandatu a od nowego roku ma być zamiast 6-10 właśnie 10-... czyli będzie mandat dopiero jak przekroczysz o 10 czy też 11km/h a od jakiej wartości policja będzie sobie ustawiać radary to nikt nie wie. Napisze sobie jakiś idiota w artykule margines błędu fotoradaru i sieje panikę :lol:
Komentarz
-
Komentarz